Om oss

Mr Fredrik

Mr Fredrik är vårt varumärke för alla produkter för inredning och trädgård, Gusums Messing för mässingsföremål, Munka Sweden för tenn och Oscar Borgström för väskor och accessoarer i läder och canvas. 

Vi är primärt grossist, men då vi vet att inte vi har full täckning i hela Sverige och inte alla produkter finns överallt erbjuder vi också dem via vår webbutik.

Vår inriktning är att göra unika egendesignade produkter i små serier för trädgård och inne och då främst i brons, mässing, tenn, nysilver, porslin och canvas.

Fler och fler av våra modeller designar vi själva och kan alltså bara köpas hos våra återförsäljare eller på denna hemsida.
 

Om Munka Sweden

Munka Sweden är vårt varumärke för produkter i tenn.

Munka Sweden är det enda företaget i Sverige som erbjuder svenskt tenn till alla butiker och som du kan hitta i olika inredningsbutiker, såväl som hos guldsmedsbutiker.

Vi har varit verksamma sedan 1980-talet och har idag två huvudsakliga inriktningar på vårt sortiment.

Klassiska produkter som är både egendesignade och repliker av gamla modeller är grunden till Munka Sweden.

Sedan 2016 har vi adderat en ny serie av produkter i tenn, som utgår från egendesignat modernt svenskt tenn. Här väljer vi att samarbete med svenska designers och att visa på den unika blanka ytan man kan uppnå genom höggradig polering. En yta som är mer beständig än silver vad gäller att inte oxidera och bli ful.

Sortimentet består än så länge av olika skrin och kaffe- tekannor. Fler produkter kommer att lanseras under året, inte minst då vi tror att tenn kommer att bli en framtida trend, men då i  ny svensk design.

Samtliga föremål är hantverksmässigt gjorda av mycket skickliga hantverkare i Europa.

 Om Gusums Messing

Gusums Messing är ett varumärke etablerat redan 1653 i en tid då Sverige var en stormakt och med stora tillgångar på koppar från Falu Koppargruva. Koppar är huvudingrediensen och har en halt över 70%  i mässing.

Prydnadssaker för hemmamiljö i mässing är en ganska ny företeelse och fick sin fart först på senare delen av 1800-talet. Innan dess tillverkades nyttosaker mortlar, mjölkkannor, gångjärn, kranar, blixtlås, gem, fartygsventiler mm.

 Idag är Gusums Messing ett varumärke ägt av Mr Fredrik AB. Produkterna består av egna designade moderna produkter, äldre repliker, såväl som ett sortiment av Gusums klassiska produkter.

 Om Oscar Borgström

Oscar Borgströms historia börjar 1997 i ett lager med nött och lagad canvas. För det var där, i händerna och huvudet på designern och oceanseglaren Oscar Borgström som inspirationen från det slitna och återvunna materialet formades till idén om en tålig väska som skulle fungera lika bra oberoende av vart, eller hur man reser.

 Tillsammans med kraftigt seldonsläder och robusta beslag skapade han den väska han själv ville ha. Hållbar, fylld med karaktär och gjord för att åldras med skönhet.

 Sedan dess har det blivit fler funktionella föremål framtagna med ambitionen att undvika onödigt slitage på jordens resurser.

Alla hantverksmässigt tillverkade och designade för att göra vardagen lite enklare och lite vackrare oavsett om du är hemma, på resa eller på ditt livs äventyr. Föremål som tål att nötas av ett aktivt liv.