GUSUMS MESSING

Gusums Messings historia sträcker sig från 1653 och är ett av Sveriges äldsta varumärken

Mässing är ett material som har korsat århundraden och kontinenter i sin användning och tillverkning och har en historia som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Ursprunget för detta material kan spåras tillbaka till forntida Kina, med fynd som dateras till över 6 000 år sedan. Från Indien till Mellanöstern och sedan vidare till Europa, har mässingens anmärkningsvärda egenskaper gjort den till en viktig komponent i människans tekniska och kulturella utveckling.

I Sverige började tillverkningen av mässing på allvar vid Vattholma mässingsbruk år 1571. Det var ett viktigt steg i landets industriella utveckling och banade väg för andra företag att följa efter. Ett sådant företag är Gusums Messing, vars historia har djupa rötter som sträcker sig tillbaka till 1600-talet. År 1653, under den tid då Sverige var i en period av stor förändring och expansion, grundades Gusums Messing i den lilla orten Gusum. Detta år markerar företagets födelse och det är en detalj som fortfarande syns i dess logotyp. Att överleva och blomstra i nästan 400 år är en bedrift i sig själv. Inte många varumärken kan skryta med en sådan lång och stolt historia, och därför är Gusums Messing ett av Sveriges äldsta varumärken som fortfarande är aktivt och relevant idag.

Idag ägs varumärket av Mr Fredrik, som inte bara förvaltar dess arv utan också ser till att det fortsätter att blomstra och utvecklas. Genom att återskapa och förnya äldre modeller samt skapa helt nya  produkter i svensk designstil, håller Gusums Messing sin plats i den  moderna marknaden samtidigt som man hedrar sin rika historia.

Gusums Messings produkter är inte bara en del av Sveriges industriella arv utan också en symbol för hantverksskicklighet och tidlös design. Från klassiska ljusstakar till moderna inredningsdetaljer fortsätter Gusums Messing att vara en uppskattad del av många hem och företag runt om i landet och världen.

I en värld där trender och teknologi ständigt förändras, är det något speciellt med ett varumärke som har stått emot tidens tand och fortsätter att lysa som en symbol för beständighet och kvalitet. Gusums Messing är inte bara en tillverkare av mässingsprodukter, det är en berättelse om uthållighet, passion och en stark förankring i historien.