Skötselråd mässing

Mässing som säljs på marknaden idag kan  skiljas åt i två olika grenar - de som är lackerade och de som inte är  lackerade. Så det är viktigt att innan du börjar polera eller gör något  annat att avgöra om ytan är lackerad eller inte. 

Lackerad yta

En  lackerad yta ser nästan ut som om de är nyputsad hela tiden och skall  därför bara tvättas med milt diskmedel och varmvatten. Torka därefter av  den med en fiberduk. Ibland kan det uppstå svarta fläckar under lacken,  som man frestas att böjaa polera bort. Gör inte det, för då tar du bort  lacken på den yta du polerar och en ful fläck uppstår. Har man ändå  gjort detta så är enda lösningen att få en snygg yta igen att man  försöker få bort lacken på hela föremålet. En tidskrävande och jobbig  process, som kan underlättas av att först styrka in produkten med  färgborttagningsmedel.

Icke lackerad yta

En icke  lackerad yta, oxiderar med värdighet under tidens gång. Antingen  accepterar man att få en yta med patina eller så får man ta fram  putsmedel och fibertrasa. Bäst är att putsa med en mjukfibertras och ett  mjukt polermedel. Vi använder själva ett polermedel som du kan beställa hos oss.