Fontän i form av elefant (större elefant, 11 cm) där det sprutar ur snabeln

  • 102.83 EUR

Underbar liten fontän i brons i form av en elefant som sprutar vatten ur sin snabel. Vi har kallat honom ELEFOUNTAIN. Passar i relativt små fat tillsammans med

In stock
Article Number: FON0007
Share

Underbar liten fontän i brons i form av en elefant som sprutar vatten ur sin snabel. Vi har kallat honom ELEFOUNTAIN. Passar i relativt små fat tillsammans med vår minsta pump. Ett i vårt tycke en mycket fint skulpterad elefant, helt handgjuten i blyfri brons. Måtten på elefanten är 11 cm lång, 11cm hög och 6 cm bred. Denna elefant finns också i en mindre version - se bild nedan. Se också vår elefountain in action i detta korta You Tube klipp.

Kort om elefanten och dess betydelse i olika länder

Elefanten är en symbol laddad med betydande kulturella och religiösa värden i flera asiatiska länder, däribland Thailand, Indien och Kina. Här är en kort översikt över elefantens symbolvärde i dessa länder:
Thailand
I Thailand är elefanten ett djur av stor betydelse och respekt, främst på grund av sin historiska koppling till kungligheter och dess roll i strid. Den vita elefanten betraktas som särskilt helig och har länge associerats med kunglig makt och välstånd. Det är också en symbol för lycka och goda öden. Elefanter figurerar i många thailändska ceremonier och festivaler och anses vara en bringare av regn och goda skördar.

Indien
I Indien är elefanten djupt rotad i den religiösa och kulturella miljön, mest noterbart genom Ganesha, elefanthuvudade guden inom hinduismen. Ganesha är gud för visdom, framgång och borttagare av hinder och dyrkas över hela landet. Elefanter används ofta i religiösa festivaler och processioner och betraktas som en symbol för styrka, visdom och ett sinne för ansvar.

Kina
I Kina symboliserar elefanten visdom och styrka, men även lugn och majestätisk värdighet. I kinesisk mytologi och folklore anses elefanter vara välgörande varelser som bringar lycka och långt liv. Även om elefanten inte är lika central i kinesisk kultur som i Indien och Thailand, används den ibland inom konst och som en del av dekorativa element i traditionella miljöer. Elefantfigurer används ofta i hem som en symbol för fred och god lycka.

Sammanfattningsvis har elefanten en rik och mångfacetterad roll i dessa länders kulturella och andliga liv, och dess närvaro och betydelse sträcker sig över historiska, religiösa och sociala gränser.