Att montera en fontänpump och få allt att fungera kan verka som en  utmaning. Men med rätt utrustning och några enkla steg är det faktiskt  ganska enkelt, särskilt om du har valt både pump och fontän från Mr  Fredrik. De flesta av våra fontäner kan monteras på några få minuter.  Det kan ta lite längre tid att välja en lämplig skål eller kärl att  placera fontänen i och bestämma hur du vill positionera själva  skulpturen. För att ge skulpturen stadga och samtidigt dölja pumpen,  använder vi sjösten där det är möjligt.

När det kommer till valet  av fat för att placera skulpturen i, är det viktigt att undvika trä,  såsom ekfat. Ekluten i ekträ kan missfärga skulpturen. Istället  rekommenderar vi att du tar en titt på de fat vi speciellt tagit fram för våra grodfontäner.

För  montering av fontäner som skiljer sig från de vanliga, till exempel för  väggfontäner, och där du behöver använda en längre slang än den som  medföljer pumpen, rekommenderar vi att du skickar ett e-postmeddelande  till oss med din plan för arrangemanget. Beskriv för oss hur långt det  ska vara mellan pumpen och skulpturen och om slangen ska placeras  horisontellt eller vertikalt.

Här följer en kort beskrivning över hur du enkelt monterar din pump;

Notera att det är viktigt att pumpen inte går i luft då den då kan gå torr och brännas, så se alltid till att pumpen ligger under vatten då du ansluter den till vägguttaget.

Skulle flödet ur pumpen vara dåligt är det luft i pumpen, vilket enklast avhjälps genom att låta pumpen gå under vatten utan att skulpturen är ansluten. Sedan efter omkring 15 sekunder kan skulpturen åter anslutas, med pumpen hela tiden under vattnet och påslagen. Då skall luften komma ur pumpen.

För att få full effekt på pumpen skall den lilla spaken på pumpen vara närmast hålet som kastar ut vattnet ur pumpen.

För dig som köpt pump med ljus, är det viktigt att notera att du måste se till att kopplingen mellan Led-delen och pumpdelen är väl tillslutna.

1. Fäst slangen på pumpen

2. Lägg pumpen i vattnet

3. Sätt i väggkontakten

4. När vattnet kommer ur slangen stäng av pumpen.

5. Sätt fast slangen på fontänen

6. Se till att pumpen ligger i vattnet (den får ej startas ovan vattnet)

7. Starta pumpen

8. Vinkla skulpturen beroende på hur ni vill att den skall ska spruta (grodor lutas med fördel i en 45 gradig vinkel för få bästa strålen).