Porte-cure-dents en forme de hibou, en étain massif sans plomb, de Munka Suède

  • 64.58 EUR

Tandpetshållare i form av en ugglaKlok är ugglan och vi vet att det klokt att vård sina tänder och hålla dem rena. Denna tandpetshållare i form av en uggla, gjo

Le produit est malheureusement en rupture de stock. :(
Numéro de l'article: TAN0003
Partager

Tandpetshållare i form av en uggla

Klok är ugglan och vi vet att det klokt att vård sina tänder och hålla dem rena. Denna tandpetshållare i form av en uggla, gjord i gediget blyfritt tenn, från Munka Tenn. Höjden är 5,5 cm och diametern 3,5 cm.

Lite historia kring tandpetaren

Tandpetaren är ett verktyg som har funnits i tusentals år och använts av olika kulturer världen över. De tidigaste bevisen på tandpetare går tillbaka till förhistoriska tider då människor använde vassa föremål som ben eller trä för att rengöra sina tänder.

Under antiken, särskilt i romarriket, var tandpetare en del av de dagliga hygienrutinerna. Romarna använde ofta tandpetare gjorda av trä eller metall. Det fanns till och med förgyllda tandpetare för de rika och mäktiga.

Medeltiden såg en fortsatt användning av tandpetare, men det var först under renässansen som tandpetaren blev ett mer raffinerat verktyg. Adelsmän och kvinnor började använda tandpetare gjorda av ädelmetaller som silver och guld, ofta prydda med juveler.

På 1600- och 1700-talet blev tandpetare en symbol för status och elegans. De finaste tandpetarna var konstnärligt utformade och visades stolt upp vid middagar och sociala tillställningar. Tandpetarna blev också mer praktiska med vikbara och portabla versioner som lätt kunde bäras med.

Under 1800-talet, med industrialismens framfart, började massproduktionen av tandpetare, särskilt i USA. Charles Forster, en amerikansk entreprenör, är känd för att ha industrialiserat tillverkningen av tandpetare av trä. Hans fabrik i Maine producerade miljontals tandpetare varje år.

I modern tid har tandpetaren behållit sin enkelhet och användbarhet, men har också utvecklats till olika former och material, inklusive plast och bambu. Trots sin lilla storlek har tandpetaren en lång och fascinerande historia som speglar människans strävan efter hygien och elegans genom århundrade.