Gobelet de chasse avec cerf au sommet de Munka Suède

  • 99.08 EUR

Jaktbägare med bock i toppen från Munka Tenn. Höjden är 13 cm och vikten 220 gram.Jaktbägaren var en fysisk bägare som användes i rituella sammanhang.I  en

En stock
Numéro de l'article: CUP0001
Partager

Jaktbägare med bock i toppen från Munka Tenn. Höjden är 13 cm och vikten 220 gram.

Jaktbägaren var en fysisk bägare som användes i rituella sammanhang.

I  en historisk bemärkelse kan jaktbägare referera till en bägare eller  ett dryckeskärl som används vid jakt. Dessa bägare kunde ibland vara  speciellt tillverkade och dekorerade för att användas under  jakttillfällen, ofta av adeln eller de kungliga under festligheter eller  speciella jaktmöten. I Europa under medeltiden och renässansen var det  vanligt att jakt sammanknöts med social status och prestige, och föremål  som användes vid dessa tillfällen, såsom jaktbägare, kunde vara rikt  utsmyckade och fungerade även som statussymboler.

Dessa  jaktbägare kunde vara tillverkade i olika material såsom keramik, metall  eller glas, och ofta prydda med motiv som relaterade till jakt, såsom  bilder av djur, skogsscener eller jaktscener. Användningen av jaktbägare  under måltider som följde efter jakten var en del av det sociala och  rituella firandet som omgav jakten. Jaktbägaren har därför historiskt  varit en del av ett större kulturellt och socialt sammanhang som firar  och symboliserar jakten och dess betydelse i samhället.